Magyarország legjobb Gasztrobloggereinek ünnepi receptjei!
Úgy kezdődött ez a torta, hogy a kis-nagyfiam állandóan azt a bizonyos üdítős szeletet kéri. Minden egyes alkalomra. Én meg már unom. Volt már, hogy piskótatekercs volt az alja, volt már,hogy sárga volt a piskóta,a teteje pedig málnaszörpös,hogy változatosabb legyen.
A sakktáblatortát egy könyvben láttam meg és nagyon megtetszett, gondoltam talán jó lesz az alap krémhez. Karácsonyra készítettem el. Két kerek kakaós piskótát sütöttem hozzá./Egy 3 és egy 4 tojásost./
http://andi-cuki.blogspot.com
Úgy kezdődött ez a torta, hogy a kis-nagyfiam állandóan azt a bizonyos üdítős szeletet kéri. Minden egyes alkalomra. Én meg már unom. Volt már, hogy piskótatekercs volt az alja, volt már,hogy sárga volt a piskóta,a teteje pedig málnaszörpös,hogy változatosabb legyen.
A sakktáblatortát egy könyvben láttam meg és nagyon megtetszett, gondoltam talán jó lesz az alap krémhez. Karácsonyra készítettem el. Két kerek kakaós piskótát sütöttem hozzá./Egy 3 és egy 4 tojásost./
A 3
tojásos volt az alapja, a 4 tojásosból 2 cm széles egyre kisebbedő
karikákat vágtam. A 3 tojásos piskótát megkentem egy kis
baracklekvárral. Ráraktam a legnagyobb átmérőjű karikát,a középsőt és a
legkisebbet. Az üres részeket kitöltöttem krémmel. Azután a krémes
részre raktam a maradék kettő karikát. Az így létrejött üres részeket
kitöltöttem a maradék krémmel.
A krém a következő volt:
50 dkg túró
20 dkg Rama margarin,
15-20 dkg porcukor,
1-2 citrom reszelt héja,
1 vaníliás cukor
Amikor kész lett, beraktam a hűtőbe hűlni-dermedni.
Közben elkészítettem a tetejét, összefőztem a következőket,folyamatosan keverve:
2 főzős vanília puding
7 dl Mirinda vagy Fanta
6-7 kanál cukor
Amikor összeforrt, levettem a tűzről és hűlni hagytam kb.fél órát.
Mikor dermedni kezdett rákentem a krém tetejére.
Visszaraktam a hűtóbe.1-2 óra múlva fogyasztható is volt.
Bonyolultabb volt leírni, mint elkészíteni!
Jó étvágyat hozzá!
(A Flagmagazin szíves engedélyével.)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése